5 tips på hur ditt företag lyckas på Facebook

Publicerad: onsdag 31 aug 2016 elvira linnér

Vi träffar många företag som säger ”alla andra är på sociala medier så då vill vi också vara det”.  Men bara för att du finns på sociala medier betyder det inte att du på ett framgångsrikt sätt marknadsför dig i sociala medier. Det är först när du skapar bra innehåll med en aktiv närvaro som du blir synlig – och kan se effekten av närvaro på sociala medier.

HÄR GER VI DIG FEM TIPS PÅ HUR DITT FÖRETAG KAN LYCKAS PÅ FACEBOOK:

 1.  Ha en plan
  Skapa en sociala medier-policy för ert företag. Vad är ert mål med marknadsföringen? Vilken bild av ert företag vill ni skapa?
 2. Undvik tystnad – ha en kontinuerlig närvaro
  Fundera över hur hög aktivitet ni ska ha och skapa ett schema på ert innehåll. På så sätt får ni ett jämt flöde, har kontroll över innehållet och skapar en långsiktig relation med följarna.
 3. Var personliga
  Personligt innehåll skapar känslor, stärker er relation med följarna och får spridning. Stärk ert varumärke genom att kommunicera era värderingar personligt.  
 4. Fundera över målgruppen
  Vem är er tilltänkta kund? Hur är hen aktiv på Facebook? Vilket innehåll kan tänkas intressera? Ju mer ni känner er målgrupp desto bättre innehåll kan vi skapa.
 5. Använd bilder och filmer
  Bilder och videoklipp skapar känslor och gör att budskapet kommer fram tydligare. Dessutom hjälper det oss att komma ihåg innehållet bättre i jämförelse om det bara varit text. 

 

Lycka till!

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss