Hur mycket tid spenderar du på Instagram och Facebook? Snart ger apparna svaret!

Publicerad: fredag 3 aug 2018 ida sjöholm

Instagram och Facebook kommer att börjar visa hur många minuter vi spenderar på apparna, något som har bekräftats på Twitter av Kevin Systrom, SEO och Co-founder av Instagram. Funktionen kommer att lanseras först i USA, innan övriga länder får ta del av nyheten. 

Vår hälsa påverkas mycket av sociala medier, vilket främst gäller allt skrollande, som vi ibland inte ens tänker på. Det värsta är alltså inte den tid man lägger på att kommunicera med vänner och familj. Vår hälsa ligger till grund för den nya funktionen. Att vi kommer att kunna se vår tid är inte någon lösning på problemet, men Facebook och Instagram vill göra folk mer uppmärksamma, på hur mycket tid man faktiskt spenderar. Den nya funktionen kommer endast att gälla mobilapparna.

Nyheten kommer göra att vi ser den dagliga användningen i minuter, och man kommer att kunna sätta en tidsgräns i minuter. Apparna skickar en påminnelse när man har överstigit sin egna gräns, man kommer efter det inte bli hindrad från att gilla saker, eller bli påmind om att utöka tidsgränsen. 

Hur mycket tid tror du att du lägger på Instagram och Facebook? Värt att fundera över, och snart får vi svar. 

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss