Nu har turen kommit till backend-utvecklaren Jesper

Publicerad: onsdag 9 maj 2018 johanna nilsson

Jesper är allas vår glädjespridare här på HL. En riktig stjärna som alltid hjälper till och bjuder på sig själv. Helt klart en kille vi är glada och stolta över att ha i vårt team! Vi bad honom berätta lite om sig själv och sitt jobb. 

 

Vem är Jesper?

Om glädjespridande vore en OS-gren hade jag varit med och tävlat, för att sprida en glad atmosfär är något jag är duktig på. I kombination med det försöker jag alltid vara skärpt när det kommer till utmanande situationer som för min del oftast innebär utveckling av applikationer, felsökningar eller planering av hållbara lösningar åt våra kunder. Ibland kan det tänja på tålamodet med lösningar som inte funkar som jag vill , men jag är väldigt passionerad i det jag gör, varje dag är inspirerande på nya sätt.

Vad jobbar du med på HL?

Jag jobbar som back end-utvecklare, vilket betyder att jag hanterar funktioner som ligger bakom det visuella på hemsidan. Ett exempel på en sådan funktion skulle kunna vara att koppla samman ett affärssystem och en webbshop så att lagersaldot alltid är korrekt. Att automatisera skulle kunna vara mitt motto! I många sammanhang finns det processer som backend-utvecklare kan automatisera för att spara tid åt andra i förlängningen. Det händer att jag har kundkontakt eller tar emot ärenden inom supporten, men främst agerar jag i bakgrunden och skapar magiska lösningar i system som har beställts.

Vad är din HL historia?

För ungefär 2 år sen hade jag precis avslutat min utbildning inom webbutveckling och hamnat på ett litet lokalt företag i Älmhult som sysslade med webben vid sidan om. Jag var på jakt efter en spännande tjänst inom webbutveckling och hamnade till slut här på HL. Nu har jag varit här i ca 10 månader och det har varit en härlig karusell av kunskap och erfarenhet! Jag trivs som en fisk i vattnet!

Har du några dolda talanger?

Kanske, jag uppskattar att syssla med lite ovanligare saker. Bland annat dansar jag folkdans och bugg, men inte hamnat i några större dansshower.. än? Förutom dansen spelar jag också en del musik och även om jag egentligen bara spelar för skojs skull har jag hamnat på några utav IKEA:s afterwork för spelningar. Där jag spelar bas i en skön blandning av 70-80 tals rock. 

 

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss