Möt Katrine Kolström, HL Designs nya UI Designer/Grafiska Designer!

Publicerad: torsdag 10 mar 2022

Katrine Kolström är HL Designs nyaste tillskott och hon kommer att tackla rollen som UI/Grafisk designer hos oss! Katrine har en lång rad av bra erfarenheter i branschen och med hennes expertis kommer HL att leverera design i toppklass. Läs mer för att lära känna henne bättre!


Hej Katrine! Vill du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Katrine och är 32 år. Jag flyttade nyligen tillbaka till Småland efter att ha arbetat som designer i Göteborg, Köpenhamn och Stockholm. Nu ser jag fram emot att stärka upp design-teamet på HL Design. Med mig har jag mängder med bra erfarenheter och kunskap om de senaste trenderna inom digital design. Till vardags utforskar jag det småländska musiklivet, sträckläser böcker, har fina samtal med vänner över hembakt fika, spelar RPG på min PS4 eller tar långa löprundor i gryningen.

 

Vad är dina huvudsakliga uppgifter på HL Design?

Jag är specialiserad på att ta fram användarvänliga digitala upplevelser på en värdefull grund för alla slags kunder. Dock arbetar jag brett inom visuell kommunikation, från att ta fram konceptuella ikoner till att göra helhetsgrepp kring ett varumärkes visuella digitala profil.

 

Vad är det bästa med din roll?

Att få använda mitt kreativa sinne för att hitta de allra bästa kommunikativa lösningarna.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Ingen dag är sig lik, vilket jag uppskattar. Dock startar jag varje dag likadant. Jag vaknar 05:30 med en löprunda och efter en varm dusch landar jag på kontoret 08:00. Därefter försöker jag få ut det mesta av dagen genom att hålla mig uppdaterad kring projekten vi arbetar med och arbeta proaktivt i det projekt där jag bär det övergripande designansvaret. Ofta varvar jag mellan de olika verktygen Figma och Illustrator där jag tar fram olika digitala designlösningar. Det är också viktigt för mig att hålla kommunikationen flytande i teamet.

 

Har du någon dold talang?

Jag klarade av klassikern Super Metroid till SNES på 2 timmar och 57 minuter en gång i tiden.

 

Varmt välkommen till HL Design, Katrine!

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss