# och @ i din instagrambiografi!

Publicerad: torsdag 12 apr 2018 johanna nilsson

Att få till den där tuffa, informativa och beskrivande biografin på instagramkontot är inte så lätt som en kan tro. Begränsningen på 150 tecken och att bara kunna ha med en länk har inte gjort det lättare precis. Men nu har Instagram kommit med en uppdatering!


Den senaste uppdateringen förvandlar användarnamn och hashtags till klickbara länkar. Nu kan du använda både # och @ i biografin så att det blir länkar direkt till hashtags och andra instagramkonton att följa. 

Genom att lägga till hashtags i din instagrambiografi kan du dela mer inspirerande och varumärkesstärkande innehåll med dina följare. Kanske har ert företag en hashtag som kunderna använder för att visa hur de använder era produkter eller tjänster. Det blir perfekt marknadsföring att lägga in den hashtagen i er biografi för att underlätta för nya följare att hitta mer innehåll kopplat till er.

Så här gör du för att lägga till användarnamn och hashtags i biografin:

1. Gå in på din profil och klicka på knappen "Redigera profil".

2. Klicka på biografin för att redigera.

3. Uppdatera din profil genom att använda @ och # framför användarnamn och hashtags.

4. Klicka på Spara!

Precis så enkelt är det!

Tänk på!

Att lägga till hashtags gör inte ditt konto sökbart inom det innehållet så tänk på att använda hashtags som är tydligt kopplade till din verksamhet för att driva trafik till ditt konto.

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss